InData Governance

InData Governance

De potentie van data is enorm
Het kan bedrijven en overheden helpen om efficiency te verhogen en klanten of burgers beter te bedienen. Maar data is niet altijd eenvoudig te beheren. Data verspreid over verschillende systemen, vervuilde data of een onduidelijke business case kunnen obstakels vormen. Hoewel deze problemen technisch lijken, liggen de oorzaken vaak in de bedrijfsprocessen, wat aangepakt kan worden met data governance.

Data governance gaat over het opstellen van regels en richtlijnen voor het gebruik van data. Het is een cruciaal onderdeel voor grote dataprojecten en zorgt ervoor dat data doelstellingen gerealiseerd worden.

Waarom is data governance zo waardevol?

Data governance helpt bedrijven om een heldere business case te creëren en draagvlak binnen de organisatie te vergroten. Het zorgt ervoor dat iedereen die met data werkt een duidelijke taakverdeling heeft en verantwoordelijkheidsgevoel ontwikkelt. Bovendien zorgt het voor meer duidelijkheid in datadefinities door een ‘data dictionary’ op te stellen.

 

Data governance draagt ook bij aan een veilige omgeving door het opstellen van duidelijke procedures en dataminimalisatie. Het kan je helpen om compliant te zijn met wetgeving zoals AVG / GDPR, en voorkomt datalekken.Met data governance kan de datakwaliteit worden verhoogd door deze te meten en processen op elkaar af te stemmen. Daarnaast helpt het om je data schoon en opgeruimd te houden door het opstellen van procedures.

Maar bovenal draait data governance om mensen. Het gaat niet alleen om technologie, maar ook om het bevorderen van een datagerichte cultuur binnen de hele organisatie. Onze aanpak van data governance zorgt ervoor dat iedereen de waarde van dataprojecten begrijpt en ernaar handelt.

 

Door de combinatie van mensgerichte aanpak en geavanceerde technologieën kunnen we bedrijven helpen om sneller en efficiënter te werken. Data governance is niet alleen een manier om je data beter te beheren, maar ook om je bedrijfsdoelstellingen te versnellen.

Andere diensten van InData42

InData Platforms

De motor achter een succesvolle organisatie
Meer informatie »

InData Visualisatie

Betere beslissingen nemen met datavisualisatie
Meer informatie »

InData Analytics

De kracht van AI toegankelijk maken
Meer informatie »

Neem contact met me op

Wilt u meer informatie of heeft u behoefte aan een sparringspartner? Laat uw contactgegevens achter, dan nemen wij contact met u op!

Neem contact met me op